IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Wat is Digimon?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Kitsune
Administrator
avatar

Aantal berichten : 143
Ervaringspunten : 34
Registratiedatum : 26-08-11
Leeftijd : 23
Woonplaats : Tha interwebz

Character sheet
Leeftijd: 4 Maanden
Digigroup: Nvt
Partner: ...Can I eat that?

BerichtOnderwerp: Wat is Digimon?   vr aug 26, 2011 6:29 am

Wat is Digimon?

Nou, om hier te beginnen met RPGen, moet je wel iets weten van Digimon. Hier in dit topic zullen we je dan ook de basis dingen van Digimon uitleggen. En als je nog vragen hebt, kun je die altijd stellen bij de balie.

• Wat is Digimon?;
Digimon is een populaire Japanse creatie serie van media en producten. Waaronder een anime, manga's, ruilkaarten, games, figuurtjes etc. De eerste twee seizoenen zijn ook een tijdje op Foxkids uitgezonden in het Nederlands. De serie gaat over monsters die leven in een digitale wereld, ook wel de Digiworld genoemd. Deze Digiworld is gigantisch groot en er zijn dus ook allerlei verschillende terreinen. De naam van Digimon komt dus ook van Digital Monsters.


• Wat zijn Digimon zelf dan?;
Digimon zijn digitale wezens die leven in de Digiworld. Er zijn er een heleboel, en ze kunnen allemaal (Of tenminste vaak) evolueren (Digivolven) in hogere vormen. Dit geeft ze meer krachten en een ander uiterlijk. Meestal zijn ze ook groter. Sommige Digimon's gedragen zich als wilde beesten, maar sommigen bezitten ook intelligentie als een mens. Elke Digimon heeft zijn eigen karakter en zijn eigen naam. Een Digimon kan ook sterven. Dan kunnen er twee dingen gebeuren, de data kan verloren gaan, of veranderen in een nieuw ei. Een digimon kan ook ouder worden, en dat merk je ook aan hem of haar. Wonden kunnen minder goed geheeld worden wanneer een Digimon echt oud wordt.

• Digivolution;
Doormiddel van Digivolution kunnen Digimon groeien. Meestal, als een wilde Digimon klaar is om te digivolven, dan blijft hij in deze vorm. Maar als een Digimon zwaar gewond raakt, dan kan hij terugkeren naar een bepaalde vorm, of zelfs wel meer vormen. Meestal kunnen ze wel weer snel terug keren naar hun normale vorm als ze op krachten zijn.
Dit zijn de vormen die een Digimon kan aannemen:

*Digi-ei - Een Digi-ei is zoals de naam al zegt een ei. Als een Digimon dood gaat, kan de data van deze Digimon gerecycled worden tot een nieuw Digi-ei. Al zal deze nieuwe Digimon nauwelijks weet hebben van zijn vorige levens.
*Fresh - Een fresh Digimon kun je vergelijken met een nieuw geboren mensen baby. Hun celstructuur is meestal nog instabiel, en daardoor zijn ze meestal zacht en nogal beweegbaar als gelei. Ze zijn vaak erg afhankelijk, en kunnen meestal niet zelf overleven. Ze digivolven al tamelijk snel naar de volgende vorm. Deze vorm kan in de meeste gevallen nog niet spreken.
*In-Training - Een In-Training Digimon is al iets meer ontwikkeld dan een fresh Digimon, maar is nog steeds nogal zacht en zwak. Ze hebben meestal nog niet echt herkenbare lichaamsdelen. Ze zijn meestal nog zeer speels en onschuldig, maar kunnen al wel gewoon praten, al is hun woordenschat niet al te groot. Denk maar aan een kind.
*Rookie - Hier vinden grote veranderingen plaats. Een Rookie Digimon is een stuk sterker dan een In-Training digimon, en is ook meteen een stuk meer ontwikkeld. Ze kunnen goed spreken, en kunnen ook zelfstandig leven. De meeste Digimon in de Digimon serie zijn Rookie.
*Champion - Een Champion Digimon is meestal een stuk groter dan een Rookie, en ook een heel stuk sterker! Champion's kun je ook nog wel redelijk vaak vinden in de Digiworld, al kost het al redelijk wat data om er eentje te worden.
*Ultimate - Een Ultimate Digimon is heel erg sterk, en vaak zie je ze ook niet. Maar weinig Digimons leven lang genoeg om een Ultimate te worden.
*Mega - Mega Digimon's zie je bijna nooit, en ze zijn ook bijna niet te stoppen. Als je als een Champion of lager in gevecht komt met een Mega Digimon, kun je je maar beter snel uit de voeten maken!

Digivolutions die dit forum niet ondersteund (Dit kan later veranderen)
*Armor digivolution
*Warp digivolution
*Hybrid digivolution
*Burst mode
*Super Ultimate
*DNA digivolution
*En nog veel meer digivolutions, als we dit allemaal in 1 keer zouden toevoegen, zou het een rommeltje worden.

• Mensen;
Op dit moment zijn er nog geen mensen in de Digiworld, je kunt er dus geen spelen, en dus ook geen tegenkomen.

• Leeftijd;
Om het iets makkelijker te maken, hebben we richtlijnen qua leeftijden gemaakt. Je mag natuurlijk hier iets van afwijken, maar maak het natuurlijk niet te bont! Als we dat zien zullen we ingrijpen.

*Fresh [0 tot ongeveer 2 maanden oud]
*In-Training [2 tot ongeveer 6 maanden oud]
*Rookie [6 maanden tot ongeveer 1 jaar oud]
*Champion [Vanaf ongeveer 1 jaar oud]
*Ultimate [Vanaf 3 jaar oud]
*Mega [Vanaf 6 jaar oud]

Menig Digimon wordt oud zonder ooit de Ultimate vorm te bereiken, en zeer weinig bereiken de Mega vorm, dus daarom is er geen eindlimiet aan de Champion vorm. Een Digimon zal ongeveer 10, 15 jaar oud worden, maar meestal ook niet ouder!


• Digimon informatie opzoeken, aanvallen etc.;
Wij ook hebben veel informatie van een bepaalde plek gehaald. Op deze plek kun je elke Digimon opzoeken, en dus ook zo een Digimon kiezen. We houden ons dus ook aan de informatie die op deze wiki staat, qua aanvallen, Digivolutions, en fysieke kenmerken! We gebruiken dus ook geen zelfverzonnen Digimons!

Klik hier om naar deze website te gaan

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Wat is Digimon?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: Algemeen :: Regels en Informatie :: Informatie-
Ga naar: